Najava javne tribine: Kako prepoznati ovisnost i smjernice prevencije

Najava javne tribine: Kako prepoznati ovisnost i smjernice prevencije

16. veljače 2023. / 11:00 sati / GKZD

Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada“ i Grad Zadar, dana 16. veljače 2023. godine, s početkom u 11:00 sati, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, organiziraju treću javnu tribinu pod nazivom ‘’Kako prepoznati ovisnost i smjernice prevencije’’.

Na trećoj javnoj tribini sudjelovat će:

  • prof. psihologije Lucijana Rupić Krstić, koja od 2011. godine radi u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan na radnom mjestu psihologa. Sveučilišna je specijalistica supervizije psihosocijalnog rada iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja socijalna djelatnost. Od 2010. godine radi kao vanjski suradnik Centra za socijalnu skrb Zadar, u početku kao voditelj mjere pojačane brige i nadzora, a sada kao voditelj nadzora nad roditeljskom skrbi.
  • Linda Bakotić, prof., koja od 2012. godine radi kao profesorica i voditeljica savjetovališta za mlade u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića, Zadar. Naglasak je na edukaciji iz sljedećih predmeta: Profesionalna komunikacija u sestrinstvu, Zdravstvena njega –zaštita mentalnog zdravlja, Zdravstvena njega zdravog djeteta i adolescenta, Opća načela zdravlja i njege. Također, od 2018. godine u Pučkom otvorenom učilištu Zadar provodi edukacije za njegovatelja/ice.                           

Ciklus tribina provodi se s ciljem jačanja  kapaciteta OCD-a za provedbu programa prevencije ovisnost i ranog otkrivanja ovisnosti, podizanja  svijesti građana o važnosti prevencije ovisnosti  te  uklanjanja predrasuda o ovisnicima.

Tribina je organizirana u sklopu Projekta TU SAM ZA TEBE! ukupne vrijednosti 461.523,40 HRK koji je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 392.294,89 HRK te Ured za Udruge Vlade RH u iznosu 69.228,51 kuna u okviru Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“. Projekt u partnerstvu provode Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada“ i Grad Zadar s ciljem: provedbom edukacija, programa podrške i motivacije, savjetovanjem, izradom priručnika te organizacijom volonterskih aktivnosti postići ujednačen razvoj civilnog društva i ojačati kapacitete OCD-a za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim potrebama s naglaskom na djelovanje u kriznim situacijama i području socijalnog uključivanja, osnažiti svijest građana o problemima ovisnika, a krajnjim korisnicima osigurati bolju kvalitetu života.

Praćenje tribine bit će omogućeno i putem FB stranice Udruge Nada .

Poziv (pdf, 238,5 KB)
Podijelite članak