Udruga Nada

Predrasuda je da se ovisnost događa nekom drugom.

Danas je ovisnik netko iz susjedstva, a sutra bi to moglo biti i vaše dijete.


O Udruzi

Udruga Nada osnovana je 1998. godine.

Udruga Nada pomaže roditeljima ovisnika, njihovim obiteljima, kao i samim ovisnicima da se lakše suoče sa problemom ovisnosti.

Cilj rada Udruge je međusobna komunikacija roditelja razmjena iskustava, međusobna pomoć i suradnja u rješavanju problema.

Molimo roditelje koji žele savjet ili bilo koju vrstu pomoći da nam se jave. 

Udruga je osnovana s ciljem kontinuiranog osnaživanja liječenih ovisnika i njihovih obitelji radi lakše integracije u društvo. Liječene ovisnike i članove obitelji podržavamo raznim aktivnostima, savjetovanjem, dijeljenjem iskustava te suradnjom sa stručnjacima iz područja mentalnog zdravlja i prevencije ovisnosti. Aktivnostima poput čišćenja infektivnog otpada i edukacije šire javnosti pozitivno utječemo na stvaranje sigurnije zajednice. Na raspolaganju smo pojedincima kojima je potrebna pomoć i priprema za odlazak u terapijsku zajednicu.


Aktivnosti

Udruga Nada od osnivanja kontinuirano provodi sljedeće aktivnosti:

  • Tribine na temu liječenja i prevencije ovisnosti,
  • Tiskanje i distribuiranje informativnih materijala,
  • Informiranje obitelji ovisnika o liječenju i prevenciji,
  • Pomaganje obiteljima pri rješavanju problema vezanih uz liječenje,
  • Utjecala na javnost u razbijanju predrasuda prema ovisnicima i njihovim obiteljima te
  • Informirala članove Udruge o ostvarivanju njihovih prava vezanih za tretman, oporavak i resocijalizaciju 

Projekt „Tu sam za tebe!“

Projekt TU SAM ZA TEBE! odobren je u sklopu Poziva: „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.

Svrha i cilj projekta je jačanje kapaciteta udruga za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim potrebama, jačanje kapaciteta OCD-a za neposredan rad na području socijalnog uključivanja te unaprjeđenje kapaciteta za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

Kroz projekt su planirane razne aktivnosti: organizacija javnih tribina na temu prevencije i tretmana ovisnosti, edukacije na temu prevencije, tretmana i resocijalizacije ovisnika, online savjetovalište, grupa podrške, aktivnosti za volontere itd.