Priča majke i sina

Priča majke i sina

Majka

Živjela sam jednim sasvim običnim životom poput mnogih roditelja. Ja i sin sami, jer nas je otac napustio kada je bio jako mali. Pokušavala sam mu biti i otac i majka radila na više mjesta da bi mu omogućila normalno djetinjstvo. Dragi sine tek sada vidim koliko sam griješila. Mislila sam da ako ti pružim materijalno da sam sve riješila. Nisam primjećivala koliko ti nedostaje moja prisutnost. Bio si po cijele dane sam. Imao si moju ljubav ali ne i fizičku prisutnost koja ti je itekako bila potrebna pogotovo u vrijeme puberteta. Tada si upao u društvo koje te prihvatilo, veselo si izlazio s njima a ja nisam primjećivala da se mijenjaš, da to nije više umiljato, veselo dijete već osoba koja kasno dolazi kući ispijena lica, tupog pogleda koji nisam razumjela. Dragi sine bila sam preumorna od briga, posla te sam se samo željela odmoriti, da mogu nastaviti sutra istim tempom.

Oprosti dragi sine za sve one samotne dane koje si provodio gledajući ostalu djecu sretnu sa svojim roditeljima.

Jedno jutro policija na vrata, pretres stana nađena vaga i droga i ti završavaš u zatvoru. Tek tada sam progledala ali bilo je kasno. Vjerojatno si svašta ružnoga doživio tamo, jer na sami spomen zatvora odbijao si bilo kakvu komunikaciju, odlazak kod tebe u posjetu bili su mi najteži trenuci u životu jer sam pretpostavila da ti se tamo događaju užasne stvari, a ja sam nemoćna da ti pomognem.

Oprosti mi sine ako možeš jer ja sebi ne mogu i živjet ću s tom boli do kraja života.


Sin

Moje djetinjstvo je prožeto tugom, usamljenošću i željom za sretnom obitelji koju nisam imao.

Naravno da je odrastanje na ulici dovelo do toga da krenem krivim putem. U trenu sam se našao na krivom mjestu u krivo vrijeme i moja kalvarija počinje. Društvo u koje sam upao bili su moji idoli, nikoga se nisu bojali, krali su po dućanima, pili, pušili a ubrzo je krenulo i drogiranje. Sve više druženja s njima dovelo je do toga da i ja počnem raditi isto, krađe a onda i dilanje za jednog krupnog momka koji je bio vođa, moj idol svega što ja nisam bio. Policija je ubrzo saznala za to i pojavili su se na mojim vratima. Uzeli dokazni materijal i ja se nađem u zatvoru. Onako prestrašen, neiskusan, mlad bio sam meta starijim momcima koji su se iživljavali na nama tako malima.

Draga majko, prošao sam pakao koji ne bih nikome poželio, a ti si samo radila i imala jako malo vremena za mene, nije te bilo kad sam usamljen plakao u svojoj sobi. Sve ti opraštam ali rane koje sam zadobio ostat će u mojoj duši i samo se nadam da će demoni koji me prate jednog dana nestati. Nikada ti neću pričati što sam sve doživio u zatvoru, ali znam da tamo ne želim više nikada. Volim te mama bez obzira na sve....

Podijelite članak